Waar word jij blij van?

Soms loop je vast. Privé of op je werk. Je moet zoveel, iedereen loopt aan je te trekken, maar wat je nu zelf eigenlijk wil, kun je nauwelijks aangeven. Je ben alleen maar moe. Doodmoe. Het is de hoogste tijd om daar wat aan te doen.

In haar coachingspraktijk begeleidt Jolande van Driel vaak mensen die vastgelopen zijn of te maken hebben gekregen met dilemma’s en veranderingen in hun persoonlijk leven. ‘Ik begin altijd met het verhaal aan te horen. Hoe ziet je leven eruit? Past je baan nog bij je en hoe zit het met je persoonlijk leven? Door goed te luisteren, breng ik alles in kaart. Dat kan door middel van vragen die ik stel, een rollenspel of andere tools waar ik gebruik van maak. Op die manier probeer ik je bewust te maken van de knelpunten in je leven. Dat is er de oorzaak van dat je energie weglekt. Vaak heb je zelf een blinde vlek voor dergelijke dingen, maar een ander kan het wel zien. Met die oorzaak moet je aan het werk en daar kan ik je bij coachen.’

Energie

‘Iets wat je niet leuk vindt, kost veel energie’, weet Jolande. ‘En soms moet je baanbrekend werk verzetten om daar verandering in aan te brengen. Soms blijkt dat je al jarenlang een verkeerde functie bekleedt. Dat die kantoorbaan helemaal niet meer bij jou past, maar dat je weer lekker met je handen in de aarde wilt wroeten. Of dat je niet meer gelukkig bent in je relatie, dat je partner en jij uit elkaar gegroeid zijn. Het is als het ware een zoektocht naar jezelf. Waar word jij weer blij van?’

Het roer om

Het zal niet altijd makkelijk zijn om het roer om te gooien, maar waar een wil is, is een weg.

‘Als je iets écht wilt, zijn er zoveel mogelijkheden’, vertelt Jolande enthousiast. ‘En dan komt er ook energie. Ik kijk nooit naar onmogelijkheden, maar juist naar mogelijkheden en uitdagingen.

Jolande van Driel

En als je eenmaal in de goede flow zit, gebeuren er steeds meer mooie dingen. Geloof me. Die connectie met energie ontstaat als je doet wat je echt leuk vindt. Kom tot bloei!

Download pdf

 

Purpose for People OpMaat Vergaderen • Huizermaatweg 31, 1273 NA Huizen
• 06-52214414 info@coachhouse.nl • www.coachhouse.nl • www.purposeforpeople.nl

Scroll naar top
Coach House draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders