Tijd voor verandering

We leven in een tijd vol veranderingen. Je hoort het overal om je heen. Op het werk of daarbuiten: iedereen krijgt te maken met veranderingen. Je ziet en merkt het aan technologische ontwikkelingen, in maatschappelijke en culturele thema’s, de invloed van social media, die weer van invloed zijn op bedrijven en onze samenleving. Het is natuurlijk ook een logisch proces, want wij als mens ontwikkelen en evolueren met de tijd, en dus brengt dat nieuwe ontwikkelingen en veranderingen in onze samenleving met zich mee. Wij creëren deze ontwikkelingen en veranderingen dus zelf.

Merk of voel jij dat ook zelf? Maak je het misschien mee in je persoonlijke of professionele leven of binnen je bedrijf? Misschien de een wat bewuster dan de ander maar de wereld is aan het veranderen. Soms zijn we niet altijd even blij of misschien zelfs angstig voor veranderingen, want vaak heeft dit ook weer consequenties op hoe je gewend was te leven en te werken. Het kan chaos creëren en de wereld waar je zo mee vertrouwd was op z’n kop zetten. Bij jezelf, in je relaties met en tot anderen, in je privéleven, in het bedrijf waar je werkt, in jouw baan of functie.

We ontkomen er niet aan om onszelf verder te ontwikkelen en dus te veranderen. Maar hoe doen we dat? Bij het begin, bij jezelf!

Het vergt moed en vertrouwen te hebben in de weg die je gaat afleggen. En dat gaat met vallen en opstaan. Fouten maken, confrontaties moeten aangaan met jezelf en of de ander. Dan kan het gemakkelijker lijken om af te haken en weer terug te verlangen naar dat ‘oude vertrouwde leven’ dat je al kent. Maar schiet je daar écht wat mee op?

Je ziet het misschien wel om je heen gebeuren dat mensen of bedrijven snelle en grote stappen van veranderingen willen (of moeten) maken om een gewenst resultaat te halen of te behouden. De effecten van veranderen met als doel het halen van resultaat (op korte termijn) zijn vaak maar kortdurend van aard, zodat men weer terugvalt in het oude patroon en gedrag. En intussen is er veel overhoop gehaald en heeft het energie, mensen en geld gekost. Daar word je nou niet door bemoedigd en kan je wantrouwend maken om zelf te willen veranderen.

Maar wat als je dat nou stap voor stap doet? Als je de tijd en de ruimte neemt om je te ontwikkelen, om te veranderen? Om uit te zoeken welke volgende stap in ontwikkeling bij jou past?

Echte verandering en ontwikkeling: daar moet je de tijd voor nemen, zodat jij maar ook je omgeving eraan kunnen wennen, het weer in je leven, werk of bedrijf gaat passen en waarbij het teruggaan naar de oude situatie niet eens meer past. Dit noemen we ’transformeren’.

Je kunt natuurlijk blijven zitten waar je zit, niets doen en het leven jou verder laten leiden. De wereld om je heen zal hoe dan ook verder veranderen. Daar is geen ontkomen aan. Of wil jij zelf aan het roer gaan staan door je (verder) te ontwikkelen en je aandeel en verantwoordelijkheid te nemen in de wereld en jouw bijdrage leveren?

Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Je hoeft dit ook niet alleen te doen. Ik kan je coachen in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling of ondersteunen in jouw bedrijf en samen gaan we op weg naar jouw doel en aandeel in deze veranderende wereld.

Download pdf

 

Purpose for People OpMaat Vergaderen • Huizermaatweg 31, 1273 NA Huizen
• 06-52214414 info@coachhouse.nl • www.coachhouse.nl • www.purposeforpeople.nl

Scroll naar top
Coach House draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders