zelfreflectie

Dat moment van zelfreflectie veranderde haar leven

De maand december is altijd een goed maand om eens op het afgelopen jaar terug te kijken. Op tv, social media en in kranten zie je allerlei overzichten van het nieuws of hoogtepunten van het jaar voorbijkomen. Leuk om naar te kijken en aan terug te denken. Maar word je ook blij als je terugkijkt op wat er het afgelopen jaar in jouw leven is gebeurd? Als je nog steeds niet blij wordt van wat je doet, is het misschien de hoogste tijd om de regie weer in eigen hand te nemen.

Tijd voor actie

Neem nu Laura. Ik herinner me nog precies de dag dat ik haar leerde kennen. Ze kwam bij mij voor advies. Ze had enorm veel interesses en al diverse banen uitgeprobeerd, maar toch bracht haar dat geen voldoening. Sterker nog: elke keer kostte het haar alleen maar energie in plaats van dat het haar energie bracht. Ze was op een punt beland dat ze er moedeloos van werd. Het was tijd voor actie!

Coachtraject

Gedurende het coachtraject heb ik haar begeleid in haar zoektocht naar wat haar nu écht gelukkig maakt. We kwamen erachter dat ze het veel dichter bij zichzelf moest zoeken. Eén van de dingen die echt opvielen, was dat ze al haar hele leven een passie heeft voor tekenen. Als klein meisje al werd Laura helemaal gelukkig wanneer ze een nieuw schetsblok kreeg waarin ze weer nieuwe, kleurrijke tekeningen mocht maken. Tekenen was gewoon de rode draad in haar leven en daarom was ze jaren geleden ook de studie kunstgeschiedenis gaan doen en haalde ze haar bachelor en master.

Lola Universe

En ineens viel het kwartje. Laura wilde zich gaan richten op dat waar ze echt blij van werd: ze werd illustratrice. Dat moment van zelfreflectie veranderde haar leven. En zo is ze anderhalf jaar geleden Lola Universe gestart. De naam van haar bedrijf is een combinatie van haar eigen bijnaam Lola en haar wereld. Ze doet nu wat ze het liefste doet en is gelukkiger dan ooit. En daarbij is ze ook nog eens in blijde verwachting van haar eerste kindje!

Adviezen

Laura: ‘Door de coaching bij Jolande ben ik steeds meer gaan toe bewegen naar dat wat mij voldoening brengt. Ik heb beter leren luisteren naar mijzelf en het vertrouwen gevonden om daar ook mijn keuzes op te baseren.

5 adviezen die Jolande mij heeft gegeven die ik nog steeds in mijn dagelijkse leven aanhoud:’

 1. Richt je op dat wat je energie geeft
 2. Patronen in je leven die niet voor je werken kun je doorbreken
 3. Voel zonder te oordelen
 4. Je bent uniek
 5. Doe wat past bij jou

Zelfleiderschap

Laura’s verhaal is een prachtig voorbeeld van zelfleiderschap. Door zelf je leven te leiden en te doen wat écht bij jou past, kan het alleen maar beter worden. Het vraagt soms wat moed om die eerste stap te zetten, maar het is zeker de moeite waard. Je wordt er namelijk een veel gelukkiger mens van!

Testje

Twijfel jij of je in jouw baan nog wel op de juiste plek zit, maar heb je geen idee wat je dan voor ander werk zou moeten doen? Als je drie of meer keer ‘ja’ op onderstaande stellingen zegt, is een coachtraject misschien ook iets voor jou.

 • Ik zie er vaak tegenop om naar mijn werk te gaan
 • Ik ben niet gelukkig met mijn huidige functie
 • Mijn baan bezorgt me veel stress
 • Ik zou graag iets anders willen doen, maar ik weet niet wat
 • Ik voel me ondergekwalificeerd in mijn werk
 • Ik zou me graag verder ontwikkelen, maar dat kan niet in mijn huidige baan

Wil je mijn blogs en artikelen blijven ontvangen? Schrijf je dan in op mijn website.

Scroll naar top
Coach House draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders