verandering

Voorbereiden op verandering

De coronacrisis heeft veel in ons dagelijks leven veranderd. Er is angst om de gezondheid van jezelf en de mensen die je dierbaar zijn. Het hele maatschappelijke leven ligt stil. Misschien kun je op dit moment niet werken of werk je ineens vanuit huis. Kinderen gaan niet meer naar school en krijgen, zo goed en zo kwaad als het gaat, thuis les. Er zijn zorgen over je inkomen. Je hele leven staat op zijn kop. Alles is veranderd.

Voorgoed veranderd

We zullen straks weer in een tijd na corona komen, waarin we weer vrijer kunnen bewegen en handelen. Maar de kans is groot dat er dan zaken voorgoed zijn veranderd. Dat kan op zowel persoonlijk of professioneel vlak zijn. Misschien ben je niet blij met die veranderingen, word je er zelfs angstig van, want het kan forse consequenties met zich meebrengen. Het creëert chaos en zet de wereld, waarmee je zo vertrouwd was, op z’n kop. Bij jezelf, in je relaties met en tot anderen, in je sociale leven, in het bedrijf waar je werkt, in jouw baan of functie. Daarom is het verstandig om je voor te bereiden op die veranderingen. Je ontkomt er immers niet aan. Maar hoe doe je dat? Bij het begin. Bij jezelf!

Tijd voor reflectie

Gebruik deze tijd om bij jezelf te reflecteren of je nog op de juiste koers zit. Heb je nog een baan en ben je daar nog steeds gelukkig mee? Geeft jouw werk of functie je voldoening of zou je heel wat anders willen? Deze tijd van isolatie heeft je misschien meer doen beseffen dat je meer betekenis aan je leven en werk wilt geven. Jezelf verder te ontwikkelen. Hoe wil jij dit en andere veranderingen in je leven gaan implementeren?

Stap voor stap

Het vergt moed om vertrouwen te hebben in de weg die je gaat afleggen. En dat gaat met vallen en opstaan. We weten inmiddels uit deze coronacrisis, dat bij kortetermijnmaatregelen niets verandert en je al gauw weer terugvalt in het oude patroon en gedrag. Maar langetermijnmaatregelen leveren wél blijvend resultaat op. Neem daarom ook deze tijd van zelfreflectie stap voor stap. Gebruik NU de tijd en ruimte om uit te zoeken wat je wilt om verder te ontwikkelen. Je kunt je gaan voorbereiden op de verandering van straks. Voor echte verandering en ontwikkeling is tijd nodig, zodat jij, maar ook je omgeving, eraan kan wennen, zodat het weer in je leven, je werk of bedrijf gaat passen.

Coachen

Je kunt natuurlijk alles over je heen laten komen en hopen dat straks alles weer terug is bij het oude. Gewoon blijven zitten waar je zit, niets doen en het leven jou verder laten leiden. Maar je wereld ‘na corona’ zal hoe dan ook veranderen. Daar is geen ontkomen aan. Is het dan niet beter om zelf aan het roer te staan door je (verder) te ontwikkelen en je aandeel en verantwoordelijkheid te nemen in de wereld en jouw bijdrage te leveren? Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je hoeft dit ook niet alleen te doen. Ik kan je coachen in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling of ondersteunen in jouw bedrijf en samen gaan we op weg naar jouw doel en aandeel voor na deze coronacrisis.

Wil je mijn blogs en artikelen blijven ontvangen? Schrijf je dan in op mijn website.

Scroll naar top
Coach House draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders