Dit is veel meer Sophie!

Sophie kwam twee jaar geleden bij mij voor een coachtraject. Ze werkte als bedrijfsleider bij haar zus. Samen runden ze een bakkerij/lunchroom. Haar zus stond in de bakkerij en Sophie was verantwoordelijkheid voor de lunchroom. Ze werkte daar al vijf jaar met veel plezier, maar nu kwam ze op een punt dat ze weer verder wilde kijken en wilde uitzoeken wat ze nog meer ambieerde.

Pragmatisch

Sophie was op dat moment 45 jaar, getrouwd en moeder van twee pubers. We hebben een aantal persoonlijkheidstesten gedaan en Sophie verwachtte eigenlijk dat daar zou uitrollen op wat voor functies ze kon solliciteren. Pragmatisch ingesteld als ze is, wilde ze meteen een andere baan. Mijn coachtraject houdt echter meer in dan alleen een beroepskeuzetest. Het heeft ook met zelfontwikkeling en zelfkennis te maken.

Persoonlijke ontwikkeling

Daar hebben we ons dus eerst in verdiept. Het is namelijk erg belangrijk om aandacht te geven aan dat stuk zelfontwikkeling voordat je ontdekt welke baan nu echt bij jou past. In die zelfontwikkelingsfase moest Sophie flink met zichzelf aan de slag om te ontdekken wie zij was als vrouw en als moeder en hoe dit in verhouding stond met haar thuissituatie.

Eyeopener

Pas veel later in het traject gingen we onderzoeken welke baan bij Sophie zou passen. Wat vond zij nu echt leuk? Sophie kwam in eerste instantie met suggesties van banen die in het verlengde lagen van wat zij dacht dat ze kon. Maar ik moedigde haar aan om vooral te kijken wat ze leuk vindt en pas daarna na haar competenties te kijken. Dat bleek een behoorlijke eyeopener.

Rode draad

Als rode draad kwam steeds weer de dienstverlening naar voren. Intussen raakte alles in een stroomversnelling omdat Sophies zus de zaak ging verkopen. In december 2019 was de verkoop een feit en Sophie ging solliciteren. Ze vond een nieuwe baan als front-, salessecretaresse binnen een bedrijf dat gespecialiseerd is in cosmetische haartransplantaties. Vanwege corona spraken we elkaar in de maanden daarna niet live, maar hadden we wel regelmatig contact via Zoom.

De perfecte baan

Twee weken geleden mailde Sophie me geweldig nieuws: binnen een halfjaar is ze al opgeklommen tot consulente! Ze krijgt een adviserende, dienstverlenende en verzorgende rol en daarmee heeft Sophie haar draai helemaal gevonden. Het geeft haar enorm veel positieve energie en dat straalt ook af op haar gezin. Wie had dat ooit kunnen denken toen ze twee jaar geleden voor het eerst bij me kwam. Sophie heeft haar perfecte baan gevonden. Een baan die bij háár past. Ze kan nu helemaal zichzelf zijn. Dit is veel meer Sophie!

Loslaten

Sophie: ‘Jolande heeft me geleerd door de ogen van een ander naar je eigen persoon te kijken. Door stapjes en gesprek durf je dat opeens te doen en dat geeft zeker inzichten. Op deze manier leer je jezelf wel beter kennen. Van een letterlijk andere kant. Ik pakte graag terug naar het oude, vertrouwde al wist ik dat dat niet gaat brengen wat ik wilde. Het durven loslaten was heel lastig en soms zelfs angstig, maar werkt uiteindelijk wel bevrijdend en verlossend. Het geeft zelfvertrouwen en positieve energie als je merkt dat het lukt.’

Avontuur

Sophie: ‘Ik heb het coachtraject gezien als een avontuur. Ik vond het soms erg confronterend en de diepgang die er was, had ik vooraf niet verwacht. Het heeft me veel inzichten in mijn persoon gebracht waar ik dankbaar voor ben. Het heeft mij kennis over mezelf gebracht waar ik nog lang mee voort kan. Het is een eyeopener geweest op vele vlakken. Uiteindelijk heeft het bijgedragen aan de juiste zoekrichting voor mijn nieuwe baan. De vele tips en trucs hebben enorm geholpen. Ik ben heel blij dat ik de stap om een coach als Jolande van Coach House te benaderen, heb genomen.’

Wil je mijn blogs en artikelen blijven ontvangen? Schrijf je dan in op mijn website.

Scroll naar top
Coach House draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders