Zelfleiderschap nemen, zo doe je dat

zelfleiderschap

Waar denk jij aan bij de ideale leider? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan een leidinggevende rol, bijvoorbeeld op de werkvloer. Maar wist je dat je zelf ook je eigen ideale leider kunt zijn? Door je bewust te zijn van je zelfleiderschap krijg je volledig de regie over je leven.

Zelfleiderschap

De wereld om ons heen verandert continu. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen in de privésfeer, zoals in je relatie. Of een reorganisatie op de werkvloer, waarbij je een andere functie hebt gekregen. Stilstaan is dan geen optie: je moet mee veranderen met je omgeving, iets wat best een uitdaging kan zijn. Door bewust te worden van wie jij bent en wat jouw drijfveren en kwaliteiten zijn kun jij zelfleiderschap nemen. Met andere woorden: je neemt de leiding over je eigen leven.

Persoonlijkheidstesten

Het internet wemelt van de persoonlijkheidstesten en leiderschapstesten. Deze bestaan vaak uit vragen en stellingen waarin bepaalde situaties worden geschetst. Dit klinkt allemaal recht-toe-recht-aan, maar is moeilijker dan je denkt. Vaak geven deze testen een incompleet beeld, zorgen ze ervoor dat je gaat twijfelen aan jezelf, of zijn ze niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Ik kan je daarom helpen om de juiste professionele test te vinden.

Drie professionele testen

Ik heb met veel zorg drie testen uitgekozen om te gebruiken:

  • Met de ALTI test bepalen we je persoonlijkheidstype. Hoe functioneer jij het best binnen een team, hoe werk je optimaal samen, en hoe motiveer jij jezelf?
  • Met de KOAN PI Leiderschapstest leer je meer over je gedrag op de werkvloer. Je krijgt bijvoorbeeld antwoord op de vraag hoe je persoonlijkheid je leidinggevend vermogen kan versterken.
  • De KOAN PI Persoonlijkheidstest kan je helpen om niet alleen je eigen persoonlijkheid, maar ook die van een ander te doorgronden.

Meer dan een test

Mijn coachingsessies gaan verder dan alleen deze testen. Ik wil je namelijk niet in een hokje plaatsen met deze testen. Jouw context is ook belangrijk. Bij mijn coachingsessies zijn de testen daarom niet het doel, maar juist een middel om jezelf bewust te worden en te ontwikkelen. Je krijgt niet alleen informatie over je persoonlijkheid en over jezelf in relatie tot anderen, maar ook over kwaliteiten en competenties die je misschien nog juist wil ontwikkelen.

Gratis vrijblijvende Coach Call

Heb jij het gevoel dat je vastloopt, de controle kwijt bent, of weet je niet meer wat je wil? Ik kan je helpen om de regie over je leven terug te krijgen. We kunnen altijd eerst de mogelijkheden bespreken tijdens een gratis en vrijblijvende Coach Call van 30 minuten.

Wil je mijn blogs en artikelen blijven ontvangen? Schrijf je dan in op mijn website.

Scroll naar top
Coach House draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders