Een nieuwe uitdaging in je loopbaan

loopbaanbegeleiding

We hebben een roerige periode achter de rug. Misschien moest je tijdens de pandemie ineens veel thuiswerken, is de inhoud van je werkzaamheden veranderd, of ben jij zelf veranderd. Denk eens na: ben jij nog blij met je baan? Kun je jezelf nog genoeg uitdagen, of word je genoeg uitgedaagd door je baas? Als het antwoord ‘nee’ is, dan is het misschien tijd voor iets nieuws. Ik kan je hierin bijstaan met behulp van loopbaancoaching.

Werken tijdens corona

Tijdens de pandemie is er voor veel mensen enorm veel veranderd wat betreft hun werk. Zo moesten we allemaal massaal thuiswerken. Dit had veel voordelen: minder reistijd en afleiding, meer vrijheid en flexibiliteit. Maar thuiswerken bleek ook nadelen te hebben. Werk en privé liepen ineens door elkaar, en we hadden ineens een stuk minder contact met onze collega’s.

Na de pandemie

Nu we langzaamaan uit de pandemie krabbelen, worden de gevolgen van corona op de werkvloer nogmaals duidelijk. Veel mensen worden uit hun comfortabele thuiswerkbubbel gerukt en worden weer op kantoor verwacht. Hier zit je misschien helemaal niet op te wachten. Of misschien zijn je werkzaamheden en arbeidsvoorwaarden wel veranderd, of ben je je baan helemaal kwijtgeraakt.

Gelukkig met je baan?

Heb jij twijfels of je nog wel gelukkig bent met je huidige baan? Sta eens stil bij de volgende stellingen:

 • Je hebt op je werk een minder goede stemming dan eerst
 • Je gaat met tegenzin naar je werk
 • Je ervaart vaker lichamelijke klachten
 • Je leert geen nieuwe informatie meer op je werk
 • De dagen gaan langzaam voorbij
 • Je klaagt steeds vaker over je werk
 • Het voelt alsof je je tijd verspilt op je werk

Is het antwoord op één of meer van deze vragen ‘ja’? Of zit je uitzichtloos thuis zonder werk? Met loopbaancoaching kan ik je helpen bij het zoeken van een nieuwe uitdaging.

Het roer om?

Bij ‘een nieuwe uitdaging’ denk je misschien al snel aan een nieuw beroep. Dit is vaak iets heel groots en spannends, waardoor je misschien terughoudend bent en de volgende stap blijft uitstellen. Maar wist je dat je niet meteen het roer volledig om hoeft te gooien? Misschien vind je de kern van je werk nog steeds hartstikke leuk, maar wil je graag een andere functie, of extra taken.

Soorten uitdaging

Er zijn verschillende soorten uitdagingen, afhankelijk van wat jij belangrijk vindt in je leven en op de werkvloer:

 • Nieuwe doelen stellen: blijf jezelf steeds nieuwe doelen stellen. Zo creëer je afwisseling en krijg je frisse energie.
 • Verantwoordelijkheid nemen: maak jezelf verantwoordelijk voor bepaalde zaken.
 • Zinvol werken: doe werk waar jij blij van wordt, en waarvan jij vindt dat het zinvol is.
 • Lichamelijke uitdaging: probeer ervoor te zorgen dat je lichaam ook voldoening haalt uit het werk dat je doet.
 • Intellectuele uitdaging: bied aan om te helpen bij ingewikkelde vragen en complexe situaties.

Loopbaanbegeleiding bij Coach House

Je bent erachter dat je toe bent aan iets nieuws, en nu? Waarin wil je graag uitgedaagd worden? Ik bied loopbaancoaching aan en kan je helpen om te ontdekken welke functie, intern of extern, bij jou past. Je leert wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn, en hoe je jouw natuurlijke leiderschapsstijl ontwikkelt. Zo neem jij de regie over je leven en op de werkvloer.

Wil je mijn blogs en artikelen blijven ontvangen? Schrijf je dan in op mijn website.

Scroll naar top
Coach House draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders