Het zit nu wel goed met zijn zelfliefde en zelfvertrouwen

zelfliefde

Zelfliefde en zelfvertrouwen. Voor niet iedereen zijn deze begrippen vanzelfsprekend. Vooral in deze tijd waarin we ons vaak menen te moeten spiegelen aan de perfecte plaatjes op social media. Het lijkt wel of iedereen perfect is en een fantastische baan, een modelgezin, een flitsende sportauto en een prachtig ingericht huis heeft. Succesvol is. Als je dan naar je eigen, allesbehalve perfecte, leven kijkt en daar ook nog eens belemmerende overtuigingen uit het verleden aan toevoegt, zijn zelfliefde en zelfvertrouwen vaak ver te zoeken.

Stil en onopvallend

Een goed voorbeeld daarvan is Wim, een 36-jarige medewerker die ik ontmoette toen ik door zijn werkgever was ingehuurd vanwege een grote, interne reorganisatie. Wim was een wat stille, enigszins onopvallende man. IJverig, bescheiden, een harde werker. Er waren nogal wat veranderingen op komst en bestaande structuren en afdelingen gingen flink op de schop. Aan mij de taak om ieders talenten en competenties te inventariseren, alles in goede banen te leiden en nieuwe teams te vormen.

Controle

Wim was één van de mensen met wie ik een één-op-ééngesprek had. Uit de test die ik hem had laten maken, kwam naar voren dat hij veel meer in zijn mars had. Toen ik dat uitsprak, veegde hij dat bescheiden van tafel. Nee, dat was niks voor hem. Hij was heel kritisch op zichzelf. Hij was al heel blij met de functie die hij nu bekleedde. Het was meer dan hij ooit had gehoopt te bereiken. Dit beheerste hij. Hierover had hij controle.

Belemmerende overtuigingen

Hij klampte zich bijna aan zijn huidige baan vast. Alsof iets nieuws hem angst aanjoeg. Hem vreselijk onzeker maakte. Door wat dieper daarop in te gaan, kwam ik erachter dat belemmerende overtuigingen uit het verleden hem weerhielden om verder te groeien. Om zijn grenzen te verleggen. Er was hem in zijn jeugd té vaak voorgehouden dat hij niet goed genoeg was. Dat had een enorme impact gehad.

Coachtraject

Toch zag ik voor hem beslist een functie als projectleider weggelegd. De uitkomsten van de testen die ik hem had laten doen, bevestigden dat nog maar eens. Tijdens een coachtraject heb ik Wim mogen begeleiden. Hem mogen coachen in zelfontwikkeling en persoonlijk leiderschap. In zelfliefde en zelfvertrouwen. En langzaam maar zeker zag ik hem groeien in zijn nieuwe functie. Een functie waarin hij fantastisch tot zijn recht komt.

De kracht van zelfliefde en zelfvertrouwen

Het is net alsof er een nieuwe Wim is opgestaan. Hij staat en loopt rechtop. Hij durft zijn plaats in te nemen. Hij zit niet meer altijd alleen, maar is nu regelmatig in het gezelschap van anderen. Het is net alsof Wim, nu hij zichzelf heeft leren waarderen en van zichzelf heeft leren houden, ook anderen kan toelaten in zijn leven. Zelfliefde en zelfvertrouwen. Wim weet nu eindelijk wat het is en kijk eens wat het hem gebracht heeft!

Neem die stap

Heb jij ook interesse in een coachtraject? Ontbreekt het jou aan zelfliefde en zelfvertrouwen? Of wil jij een stap zetten in zelfontwikkeling of persoonlijk leiderschap? Neem dan eens contact met me op om te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen.

Wil je mijn blogs en artikelen blijven ontvangen? Schrijf je dan in op mijn website.

Scroll naar top
Coach House draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders