Vergoeding

Heb jij wel eens nagedacht over (loopbaan)coaching? Wil je weten of jouw (loopbaan)coaching vergoed wordt?

Check dan hier de mogelijkheden: 

1. Check je CAO

Vergoeding van kosten van jouw loopbaancoaching is vaak mogelijk. Organisaties zien steeds vaker het belang in van medewerkers, die aandacht aan zichzelf en hun carrièrepad besteden.

2. Praat met je manager of directeur

Binnen HRM is er vaak een opleidings- of bijzonder budget wat je mag besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Het komt ook voor dat je manager of directeur verantwoordelijk is voor de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling. Realiseer je dat coaching in vergelijking met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling goedkoper en bijzonder effectief is voor organisaties.

3. Belastingaftrek voor werkgevers, ondernemers en ZZPers

Voor werkgevers geldt dat de vergoeding kosten loopbaancoaching valt onder gerichte vrijstellingen. Het bedrag is aftrekbaar als zakelijke uitgaven. Coachingskosten zijn voor ondernemers en ZZP-ers fiscaal aftrekbaar. Voor meer informatie hierover, kun je terecht bij www.belastingdienst.nl

4. Belastingaftrek voor particulieren

In sommige gevallen zijn de kosten voor coaching fiscaal aftrekbaar. De teruggaaf is afhankelijk van het tarief inkomstenbelasting waartegen je inkomen belast is en bedraagt maximaal 52%. Je moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ook hiervoor kun terecht bij het infonummer of de website van de belastingdienst.

Scroll naar top
Coach House draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders