Zelfontwikkeling

“Zelfontwikkeling is… continu je gedachten en overtuigingen bijstellen”

– Jolande van Driel –
Source: coach voor mens en organisatie | eigenaar Coach House

Zelfontwikkeling is letterlijk wat ik je als opdracht wil meegeven. De wereld om je heen ontwikkelt zich voortdurend. En stel dat jij blijft stilstaan, al is het maar voor heel even… Wat denk je dat er dan gebeurt…?

Je loopt vast in je relatie, in je werk of in het maken van keuzes. Je krijgt te maken met dilemma’s en veranderingen in je leven die er voor kunnen zorgen dat je even helemaal de weg kwijt raakt. Dat je vastloopt, of erger, dat je omvalt, burn-out raakt. Het duizelt je en je weet niet meer wat je kan doen. 

Vaak zijn de dilemma’s of problemen die je ervaart te relateren aan onze levensfasen. Of beter gezegd, de leeftijd waarop we in een volgende levensfase terechtkomen. Tegenwoordig komen we sneller en dus jonger in een volgende fase terecht en daar moeten we mee zien om te gaan. Dertigjarigen zitten tegenwoordig met een burn-out thuis en veertigjarigen met een midlifecrisis.

Om dat voor te zijn, is zelfontwikkeling nodig. Je-zelf-ont-wikkelen, als in jezelf beter leren kennen door jezelf steeds weer opnieuw de vraag te stellen of je gedachten, verwachtingen en overtuigingen realistisch zijn. Passen ze nog bij je? Helpen ze je vooruit of belemmeren ze je in je dagelijks leven? Moet je ze misschien bijstellen? En hoe doe je dat? Zodanig, dat ze je verder gaan helpen en je meer in balans kunt meegroeien met jezelf? Ik coach je er graag bij. We kunnen het coachtraject bijvoorbeeld beginnen met een test die je laat zien hoe jij in het leven staat. Een goede insteek als start van jouw coachtraject. 

Vrijblijvend een kopje koffie drinken?

Scroll naar top
Coach House draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders