Over Testen

“De ideale leider ben je zelf”

– Jolande van Driel –
Source: coach voor mens en organisatie | eigenaar Coach House

Als het over testen gaat, dan wil je graag een gedegen, representatief beeld van je persoonlijkheidstype en je leiderschapsstijl. Maar dat is soms best lastig. Misschien herken je het wel: je solliciteert op een leidinggevende functie en moet een assessment doen. Daar wil je je zo goed mogelijk op voorbereiden. En je weet dat je alleen met de nodige zelfkennis je echt kunt onderscheiden. Dus besluit je online een persoonlijkheidstest of leiderschapstest te doen.

Je doet de test en denkt bij elke vraag en stelling goed na over wat je doet in welke situatie. Je beantwoordt iedere vraag zo eerlijk mogelijk en kiest steeds die stelling die het beste bij jou past. En terwijl je dat doet, blijf je toch twijfelen…

Want stel, je bent iemand die wel eens dichtklapt in een groep, je bent een zg. ’opgeruimd type’ en je werkt graag volgens plan, mijmerend over de plannen die je allemaal verder nog hebt. Maar tegelijkertijd, geheel afhankelijk van de situatie, kun je ook heel goed dingen blijven uitstellen, wil je van tijd tot tijd heerlijk in het middelpunt van de belangstelling staan en bruis je van de beste ideeën die je graag direct deelt met de mensen om je heen. Wat doe je dan?

Je weet dat er geen goed of fout antwoord is, maar je wilt wel een betrouwbaar beeld dat recht doet aan jouw persoonlijkheid. En misschien zijn er competenties die je wilt ontwikkelen, hoe pak je die aan als je eenmaal de uitslag binnen hebt?

Doe een professionele test

Daarom is mijn advies: pak het professioneel aan en ga voor een professionele test om je natuurlijke persoonlijkheidstype en leiderschapsstijl te ontdekken.

Je kunt onmogelijk de kwaliteit van alle beschikbare online testen doorgronden. Ik ook niet. Wel heb ik met zorg professionele testen geselecteerd waar ik met succes binnen mijn praktijk mee werk. Voor zowel leidinggevenden, ondernemers als voor leden van zelfsturende teams.

Ik heb gekozen voor professionele persoonlijkheids- en leiderschapstesten die tijdens assessments zelf ook gebruikt worden.

Deze testen zijn er niet om je in een hokje te duwen of je te vrijwaren van bepaalde verantwoordelijkheden, maar ze geven je een betrouwbaar beeld van jouw persoonlijkheid en je natuurlijke leiderschapsstijl. Precies die zelfkennis die je nodig hebt om te kunnen blijven groeien, op zowel sociaal, communicatief als op professioneel niveau en je waarmee je bovendien (nog) beter wordt in het aansturen van anderen.

De belangrijkste criteria voor de selectie van de testen die ik gebruik, zijn:

 • dat jij er persoonlijk en professioneel wijzer van wordt
 • dat ze representatief zijn voor assessments
 • dat je niet alleen je natuurlijke leiderschapsstijl ontdekt, maar ook inzicht krijgt in de persoonlijkheid van anderen

Doe een professionele test

Maak een afspraak

De testen waar ik mee werk en waar ik accreditatie voor heb, zijn de:

Testen online te maken?

Deze testen kun je online maken, alleen niet nu direct. En dat is een bewuste keuze omdat mijn testen om meer context vragen: context van jou, over jou. Zodat je een bewuste keuze maakt en de test niet als doel, maar als middel gaat inzetten om jezelf te ontwikkelen. Hiervoor plannen we een gratis intakegesprek waarin we samen beoordelen waar jij het meest gebaat bij bent in je ontwikkeling. Uiteindelijk is dat het doel en waar ik je als coach bij help.

Wat kun je verwachten?

Door jezelf beter te leren kennen, leer je anderen beter kennen. Na de test krijg je antwoord op vragen die betrekking hebben op jou als mens en op jou in je rol als collega, teamlid, leidinggevende, ondernemer, partner, vader of moeder of iedere andere rol die je hebt. Je krijgt dus alle informatie over je eigen persoonlijkheid en over jezelf in relatie tot anderen.

Je krijgt antwoorden op vragen als:

 • Welk type ben ik?
 • Wat is mijn natuurlijke leiderschapsstijl?
 • Wat is mijn missie? Wat drijft mij?
 • Waar haal ik energie uit?
 • Hoe neem ik informatie op?
 • Hoe neem ik beslissingen?
 • Hoe richt ik mijn leven in?
 • Wat is mijn rol binnen teams of relaties?
 • Wat zijn mijn belemmeringen maar bovenal wat zijn mijn kwaliteiten?
 • Waarom zou een organisatie voor mij moeten kiezen? Wat is mijn meerwaarde binnen een organisatie of relatie?

Ja, ik wil een test

Hoe het werkt

Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek waarin ik je meer vertel over de testen, de kosten en waarin ik samen met jou bepaal welke persoonlijkheidstest of een leiderschapstest het beste bij jouw doelen past.

Binnen circa een week heb je de uitslag

Het intakegesprek kan doorgaans binnen enkele dagen al gepland worden waarna je je eindrapport hooguit 2 tot 3 dagen later ontvangt.

Aan de slag

Stap 1 is een gratis intake

 1. Gratis intake: bel of mail* mij voor een gratis intake (voor jezelf of iemand uit je team)
 2. Dan maak je de test online, direct na ons intakegesprek, met een eigen inlogcode
 3. Je ontvangt de uitslag binnen 2 dagen, soms binnen 24 uur, ontvang je een uitgebreid rapport
 4. Snel daarna bespreken we de resultaten in een persoonlijk vervolggesprek zodat je leert van de resultaten en je weet wat je ermee kunt doen.

*Laat me in je mail weten wanneer je assessment, sollicitatie of functioneringsgesprek is, dan hou ik daar graag rekening mee!

Vrijblijvend een kopje koffie drinken?

Scroll naar top
Coach House draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders