Van burn-out naar een baan die bij me past

coachhouse

Toen Janneke (39) voor het eerst bij me kwam, was ze aan het herstellen van een pittige burn-out. Zelf had ze die absoluut niet zien aankomen. Ze deed immers alleen maar dingen die ze leuk vond (dacht ze)? Voor haar uitdagende baan op het evenementen organisatiebureau maakte ze vaak lange dagen. Oké, het was niet altijd leuk als haar 4-jarige tweeling ’s morgens vroeg al weer naast haar bed stond als ze voor haar werk tot diep in de nacht door had moeten gaan, maar ze was stapel op haar twee boefjes. En die studie die ze ernaast deed, was ook enorm interessant. Ze genoot overal van. Maar de rek was eruit en nu stond ze voor het dilemma hoe ze haar leven weer moest oppakken.

Reserves uitgeput

Achteraf bleek Janneke lange tijd op haar reserves te hebben geleefd. Dat is overigens iets wat ik vaak zie bij mensen met een burn-out. Die kijken vaak heel breed en vinden van alles leuk. Alles moet gewoon kunnen. Of ze voelen de verplichting dat ze dat zouden moeten. Maar Janneke vond het ook oprecht allemaal leuk. Ze genoot intens van haar gezin, van haar baan én van haar studie. Ze had het wel ontzettend druk, en had steeds vaker het gevoel gehad dat ze achter de feiten aanholde, maar dat had ze altijd weggewuifd. Kom op, ze was nog jong. Dat moest toch gewoon kunnen? Anderen konden dat toch ook?

Loopbaancoaching

Inmiddels was Janneke al wel tot de conclusie gekomen dat ze te lang te veel hooi op haar vork had genomen en dat ze niet weer in dezelfde valkuilen moest stappen. Dat niemand van haar verwachtte dat ze al die ballen in de lucht zou houden. Dat ze zelf de keuze moest maken: door de burn-out had ze een pauze bij haar opleiding ingelast. Ze wilde eerst op zoek naar een baan die bij haar paste en die beter te combineren was met een gezin. En voor dat laatste kwam ze bij mij, want ze had op mijn website gelezen over `zelf weer de regie nemen` en loopbaancoaching.

Intelligent en kundig

Na ons eerste intakegesprek heb ik Janneke de DISC gedrag en Drijfveren test/analyse afgenomen, waaruit bleek dat ze het organiseren van evenementen, het werk dat ze jarenlang had gedaan, ver van haar eigen drijfveren afstond. Met andere woorden: het kostte haar veel meer energie dan dat het haar opbracht. Ze liep erop leeg.

Zelfontwikkeling

In dat stukje zelfontwikkeling zijn we gaan verkennen waar Janneke dan juist wel energie van kreeg. Waar lagen van origine haar drijfveren en haar talenten? In één van onze gesprekken kwam haar affiniteit met alles op het gebied van financiën naar voren. Thuis had ze dat helemaal, echt tot in detail, op orde. Ze vertelde dat bijna een beetje beschaamd, maar ik zag ook hoe haar ogen daarbij begonnen te stralen. We zijn dat verder gaan onderzoeken. Langzaam maar zeker kreeg het meer vorm en begon Janneke een toekomst in een functie in de financiële administratie voor zich te zien.

Droombaan

Niet lang daarna kwam er een interessante vacature voor een operationeel medewerker in de backoffice van een jong bedrijf voorbij. Alhoewel Janneke nog geen ervaring of opleiding in die richting had, heeft ze tóch gesolliciteerd. En ze is aangenomen! Haar gebrek aan ervaring bleek geen probleem, want ze werd intern opgeleid en ingewijd in de debiteuren-, crediteuren en orderadministratie. Janneke was ontzettend blij met deze kans en voelde zich er meteen op haar plek. ‘Dit werk leek me altijd al leuk, maar het is nog leuker dan ik had verwacht. Het voelt bijna als een soort droombaan!’

Neem contact op

Het was mooi om Janneke te helpen om weer richting aan haar toekomst te geven. Haar te begeleiden in dat stukje zelfontwikkeling en zelfleiderschap. Ze heeft weer regie over haar leven, waarin ze geniet van haar gezin en werk én tijd reserveert voor zichzelf om de batterij weer op te laden en te genieten. Zit jij ook in een burn-out en heb je behoefte om weer grip op je leven te krijgen? Neem gerust contact op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Wil je mijn blogs en artikelen blijven ontvangen? Schrijf je dan in op mijn website.

Scroll naar top
Coach House draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders