Beter voorbereid met een persoonlijkheidstest

persoonlijkheidstest

Nu je hebt gesolliciteerd op die leidinggevende functie wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op het gesprek en het assessment. Een online persoonlijkheidstest of leiderschapstest lijkt daarvoor een goed idee. Maar geeft dat eigenlijk wel een goed beeld van je eigenschappen, gedragskenmerken en manier van leiding geven?

Persoonlijkheidstest

Zoek maar eens op Google naar ‘online persoonlijkheidstest’. Je kunt direct aan de slag want er is een enorme keuze aan gratis testen. Hetzelfde geldt voor leiderschapstesten. Toch bestaat de kans dat je er minder goed mee uit de voeten kunt dan je in eerste instantie had gehoopt. Natuurlijk denk je bij elke vraag en stelling goed na, maar het is soms lastig als de antwoorden net niet overeenkomen met wat jij denkt of voelt.

Is het een kwalitatief goede test?

En met alleen zo’n test ben je er ook nog niet. Want hoe interpreteer je hem? Kun je echt iets met de uitkomsten? Ik zal beslist niet beweren dat je die gratis online testen niet moet doen, er zitten beslist goede tussen die bij jou passen, maar er zijn er ook veel van een matige kwaliteit.

Geaccrediteerd

Als je jezelf écht een dienst wil bewijzen, kun je het beter professioneler aanpakken. Zelf werk ik met diverse testen, en die heb ik met zorg uitgekozen. Ik heb me voor elke test laten scholen en accrediteren. Doordat ik zó goed weet wat de mogelijkheden van een bepaalde persoonlijkheidstest zijn, kan ik heel goed inschatten of dit voor jou de juiste test kan zijn.

Diverse testen

Ik werk met de volgende testen:

  • TMA-test: Talenten Management Analyse
  • DISC: gedrag- en drijfverentest
  • ALTI: Alert Type Indicator test met krachtenrapport
  • Leiderschapstest KOAN Persoonlijkheidsindicator
  • Persoonlijke Ontwikkelingstest KOAN Persoonlijkheidsindicator

Geen doel maar middel

Realiseer je dat een test niet een doel is, maar een middel. En met dat middel gaan we aan de slag. Het is een soort reis met een begin- en eindpunt. Het kan soms confronterend zijn, maar het legt ook je blinde vlekken bloot en vaak kom je er zelfs achter dat je meer kwaliteiten in je hebt dan je dacht of waarvan je je bewust was.

Pak het professioneel aan

Pak de voorbereiding op je sollicitatie professioneel aan. Het verhoogt je kans om een stap verder te komen. Maar ik kan zo’n persoonlijkheidstest of leiderschapstest ook inzetten wanneer je op een dood punt in je carrière bent gekomen. Wanneer je het gevoel hebt dat er meer moet zijn, dat je verder wilt, maar geen idee hebt welke kant je daarvoor op moet gaan.

Persoonlijke groei

Dergelijke professionele testen kunnen daarom ook een eerste stap zijn in persoonlijke groei. In een stukje persoonlijke ontwikkeling. Daar coach ik je graag bij. Neem gewoon eens contact op.

Wil je mijn blogs en artikelen blijven ontvangen? Schrijf je dan in op mijn website.

Scroll naar top
Coach House draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders